onsdag 19 maj 2010

Dygnetrunt akutmottagning i Enköping

Som ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen är jag idag mycket glad över att vi i landstingsledningen bestämt oss för en medicinsk akutmottagning dygnet runt i Enköping. Det är inte mer än rätt att länets andra stora stad ska ha en medicinsk akutmottagning som säkrar tillgång till sjukvård dygnet runt.

Det tidigare beslutet att akutmottagning ska vara öppen endast mellab 08.00 och 20.00 kommer nu att justeras. Sjukvården i Enköping ska nu organiseras så att invånarna i de södra länsdelarna får tillgång till sjukvård på plats även nattetid.

Patienter och befolkning i Enköping och Håbo har varit oroliga sedan februari 2010.
Dagens besked innebär att den som blir akut sjuk kommer att kunna uppsöka läkare på plats oavsett tid på dygnet, och vid behov även läggas in.

Vi kommer även att ha en fortsatt bred dialog med företrädare för Enköping och Håbo för att se hur vi tillsammans kan utveckla närvården. Vi kommer också att förbättra rutinerna kring direktinläggningar av äldre och multisjuka patienter så att man inte ens ska behöva passera akutmottagningen utan istället läggas in direkt på en lämplig avdelning.

Inga kommentarer: