tisdag 20 april 2010

Landstinget i Uppsala län klarar vårdgarantin

Landstinget klarar vårdgarantin under våren 2010. Det krävs minst 80% vårdgaranti när det gäller besök och behandling/operation för att få del av de 250 miljoner som staten kommer att dela ut mellan de landsting som klarar detta mål under årets första kvartal.

Landstinget klarar 80,11% vad gäller besök och 84,38% vad gäller behandling och operation och därmed kommer vårt landsting att vara med och ta sin del av 250 miljoner. Hur mycket landstinget får hänger samman med antal landsting som klarar detta mål. För vår del blir minst 9 miljoner och det kan bli mer om ett eller flera landsting inte klarar vårdgarantin.

Jag kan inte låta bli och undra hur den rödgröna oppositionen resonerar nu. De hoppades kanske på att landstinget inte skulle klara av detta. De skrev så sent som i söndags UNT-artikel: " Landstinget fick visserligen del av vårdgarantimiljarden för 2009, men nu våren 2010 ser inte vårdgarantin ut att uppfyllas".

Till oppositionen i vårt landsting vill jag säga: Ni har haft fel denna gång precis som alla andra gånger

2 kommentarer:

Magnus Ahlkvist sa...

Ja, Ismail, med 0,11% marginal klarades vårdgarantin av. Det är inte särskilt mycket att skryta om. Uppsala län är sämst av alla landsting som fick del av miljarden när det gäller uppfyllandet av garantin till specialistbesök.

Självklart hoppas vi i oppositionen att landstinget ska lyckas och få del av riktade statsbidrag. Men vi hade helt rätt i att det ser mörkt ut. 0,11% marginal är i minsta laget. Eller tycker du själv att det är god marginal?

Ismail Kamil sa...

Hej Magnus!
Vad roligt att du läser min blogg.

Att klara vårdgarantigränsen är minimumkrav. Självklart är jag inte nöjd, inte heller med resultatet för behandling (84,38 procent). Du vet var jag står - först när vi klarar 90 procent kommer jag vara nöjd.

Ett delmål var att klara gränsen, vilket vi gjort. Nu gäller det att jobba vidare mot 90 procent.

Hälsningar Ismail