måndag 20 april 2009

Landstingsfulmäktige idag

Idag kommer landstingsfullmäktige att diskutera bland annat årsredovisningen 2008.
Under 2008 fortsatte landstinget under alliansmajoritetsledning med förbättringsarbetet för att stärka patientens makt.

Den 1 januari öppnade NÄRAKUTEN och under våren genomfördes LIV och HÄLSA-undersökningen i samarbete med fyra andra landsting. Resultatet visar att hälsan och levnadsvanorna hos befolkningen i länet har förbättrats de senaste åren. Flera viktiga beslut fattades av HSS för att inför 2009 kunna införa ett nytt ersättnings- och listningssystem.I juni beslutade HSS att anta Carema som leverantör för driften av tre vårdcentraler. Under hösten antogs Avesina som levernatör för driften av mammografi och Samordnad Psykiatri AB för driften av psykiatrisk öppenvård i Enköping.

Vården utformas för att möta den individuella patientens behov på bästa möjliga sätt.
Målet är uppnått vad gäller hälso- och sjukvård i rimlig tid. Primärvården har starkt förbättrat sin telefontillgänglighet från 78 % hösten 2007 till 88% hösten 2008, även besökstillgängligheten inom sju dagar har förbättrats till 85%.

Sjukrådgivningen har däremot ej uppnått målet att besvara 90 % av samtalen inom tre minuter. Målet har inte heller uppnått när det gäller den specialiserade vården sett till vårdgarantins norm.

Målet är uppnått vad gäller folkhälso- och prioriteringsarbete. Både Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping är medlemmar i nätverket hälsofrämjande sjukhus.
Arbetet pågår kontinuerligt mot en mer hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande häso- och sjukvård.

Jag är stolt över vad alliansmajoriteten åstadkommit under 2008.

Inga kommentarer: