fredag 5 juni 2009

Tillsammans med Jan Björklund

Utbildningsministern och FP-ledaren var idag på besök i Uppsala för att kampanja tillsammans med Cecilia Wikström och folkpartisterna i Uppsala. Besöket började klockan 09.30 på Barnahuset, kungsgatan 25 i Uppsala. Tillsammans med honom där var Cecilia, jag och kommunalrådet Karolina Hilding

Barnahus i Uppsala län bygger på en tvärprofessionell samverkan mellan polismyndigheten, socialtjänsterna i länet, åklagarkammaren, rättsmedicinska avdelningen, landstinget och länsstyrelsen.

Barnahus är basen för utredningar där barn misstänks ha utsatts för brott. Barnet ska inte i onödan utsättas för upprepade förhör och intervjuer av olika personer för olika syften. Till Barnahus kommer den personal som behöver träffa barnet och höra barnets berättelse.
Har du ett arbete som rör barn?

De anställda inom myndigheterna vars verksamhet berör barn och ungdom samt andra myndigheter inom hälso- och sjukvården, annan rättspsykiatrisk undersökningsverksamhet, socialtjänsten eller kriminalvården omfattas alla av anmälningsplikt.

Det var mycket informativt och givande möte.

Därefter var det dags för en gemensam lunch med andra folkpartister (Norlands nation) och sedan på eftermiddagen FP:s torgmöte på Stora torget.

Vad jag har sett hittills och träff med väljarna på valstugan, är min förhoppning att folkpartiet får ca 15 % och tre mandat till EP

Inga kommentarer: