måndag 2 februari 2009

Äntligen!

Idag övertar Carema driften av tre vårdcentraler. Om detta rapporterar bl.a. UNT.
Äntligen igång – det är faktiskt drygt 15 månader sedan vi i Hälso- och sjukvårdsstyrelsens arbetsutskott fattade beslut om att låta externa sköta driften av Sävja, Liljefors torg och Enköping. Det har varit en lång resa med kravspecifikationer, utformande av avtal och en upphandlingsprocess med många intresserade. Våra tjänstemän har gjort ett fantastiskt jobb.

Något som är viktigt att komma ihåg är att ekonomiskt så sker ingen förändring. Vårdcentralerna drivs fortfarande med skattemedel, de är alla tre inkluderade i vårt gemensamma solidariska finansieringssystem. Och patientavgifterna är desamma som vid landstingets egna vårdcentraler. Det blir alltså inte dyrare för patienterna. Patientavgifterna fastställs av landstingsfullmäktige varje år i november.

För mig är det en stor dag idag, men riktigt högtidligt blir det inte förrän om någon vecka när jag ska inviga vårdcentralerna:

Liljeforstorgs vårdcentral, onsdag den 11 februari, kl. 15.00
Sävja vårdcentral, fredag den 13 februari, kl. 13.00
Enköpings vårdcentral, tisdag den 17 februari, kl. 15.00

Till sist vill jag påminna om att Hälso- och sjukvårdsstyrelsen kommer att ställa lika höga krav på Carema som vi gör på egenregin i primärvården. Så här kommer en hälsning direkt till Carema: Patienten i centrum – vården ska vara tillgänglig!

Inga kommentarer: