fredag 15 april 2011

Iran och Hizbullah hjälper syriska regimen

Enligt uppgifter från det amerikanska utrikesdepartementet, har USA bevis på att Iran hjälper regimen i Syrien att slå ned protesterna i landet. Kan det vara sant?

I samband med iranska presidentvalet kunde konstateras att Hizbulla i Libanon hade skickat tusentals anhängare till Iran för att skjuta mot demonstranterna. I början av protesterna i Syrien deklarerade både den iranska regimen och Hizbullah i Libanon att de stöder den syriska regimen med alla möjliga metoder. Så det är inte alls orimligt att dessa två parter gör allt för att den syriska regimen ska lyckas slå ned protesterna i landet.


Men trots det så fortsätter protesterna i Syrien. Syriska folket vill ha frihet och demokrati


Att Syriens president Bashar Al-Assad försöker lugna ner protesterna med hjälp av en amnesti för gripna ”som inte begått brott mot nationen och medborgarna”, kommer att misslyckas eftersom det styrande Baath-partiet och syriska regimens talesmän betraktar alla protester som anti-nationen och anti-medborgarna.

Den tidigare jordbruksministern Adil Safar som har misslyckats totalt med jordbrukspolitik i Syrien har nu av presidenten utsetts till en ny premiärminister.

Folkets problem i Syrien är inte tomma löften eller personbyten. Grundproblemet i Syrien är den syriska konstitutionen. Enligt konstitutionen ska landet styras av Baath-partiet som även utser en president.

Demonstranterna kallas för "det kriminella gänget”,enligt den syriska nyhetsbyrån.

Att syriska myndigheter får stöd från Iran och Hizbullah för att kväsa protesterna är egentligen ingen nyhet.

Inga kommentarer: