söndag 28 november 2010

Har S och SD samma politik när det gäller integration?

Alliansregeringen satsar stort på integration och hur man ska hjälpa de nyanlända invandrarna att lättare lära sig språket och få ett eget arbete och egen försörjning.

Satsaningar görs under 2011 genom bland annat att regeringen vill satsa 100 miljoner på SFI (svenska för invandrare) och ytterligare 474 miljoner på etablering och mottagande av de nyanlända.

De rödgröna och SD har hamnat på samma linje. Både SD och de rödgröna säger nej till de extra 100 miljonerna som satsas på SFI och de har även samma syn när det gäller de stora satsningar (474 miljoner) för ett bättre mottagande och etablering av invandrare.

Integrationsministern Erik Ullenhag och folkpartiet liksom Alliansen i stort vill satsa på de som har hamnat i utanförskap. Man vill göra det lättare för alla de som har svårt att komma in i det svenska samhället. För att lyckas behövs långsiktiga satsningar.

Nu tycks både V och MP har förstått att de står nu på samma sida som SD och har signalerat att de kommer att gå emot sina egna förslag för att inte hamna i SD-sida.

Frågan är om S vill göra det samma?

Inga kommentarer: