måndag 30 mars 2009

Upphandling av sjukvårdsrådgivningen klar

Pressmeddelande från Landstinget i Uppsala län


Mawell Svenska AB vann upphandling av sjukvårdsrådgivning
Det blir Mawell Svenska AB som erbjuds att ta över driften av sjukvårdsrådgivningen hos Landstinget i Uppsala län. Det beslutade Hälso- och sjukvårdsstyrelsens arbetsutskott idag.

Hälso- och sjukvårdsdirektören har på uppdrag av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen genomfört en upphandling av drift av sjukvårdsrådgivningen. Förutom Mawell hade ytterligare ett företag lagt anbud. Anbuden utvärderades utifrån kvalitet och lägsta pris, där kvaliteten var jämbördig, medan Mawell kunde erbjuda ett lägre pris.

Beslutet blev därför att anta Mawells anbud. Företaget kommer att ta över driften av sjukvårdsrådgivningen från den 1 september 2009. Den befintliga personalen, ca 40 personer motsvarande drygt 20 heltidsanställda, kommer att erbjudas anställning hos Mawell.

Ökad tillgänglighet
- Det är viktigt att ha en väl fungerande sjukvårdsrådgivning. Om patienter snabbt kan få bra service och råd hos sjukvårdsrådgivningen förebygger man många onödiga och kostsamma besök hos akutsjukvården. Med den nya driften kommer tillgängligheten att öka och svarstiderna bli kortare, säger Ismail Kamil (FP), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen.

De övriga anbudsgivarna har möjlighet att inom 10 arbetsdagar överpröva beslutet.

Mawell är ett nordiskt företag med inriktning på hälsoinformatik. Ytterligare information om företaget finns på Mawells webbplats, www.mawell.se

Ytterligare upplysningar:
Ismail Kamil (FP), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen,
070-529 60 28
Bodil Aksén, utredare på hälso- och sjukvårdsavdelningen,
070-772 09 59
Jessica Elgenstierna, presschef, 018-611 60 91, 070-611 39 51

Inga kommentarer: