torsdag 26 augusti 2010

Staten måste ta ansvar för missbruksvården

I dag skriver regeringens utredare Gerhard Larsson på DN-debatt om bristerna i svensk missbruksvård.

I morse skickade jag därför följande pressmeddelande:

Pressmeddelande
2010-08-26

Med anledning av dagens DN-debattartikel där regeringens utredare Gerhard Larsson presenterar oroväckande brister i svensk missbruksvård, menar riksdagskandidaten Ismail Kamil (FP) att staten måste ta ansvar för missbruksvården:

- Det är dags att se sanningen. Svensk traditionell förbudspolitik hindrar inte alla människor från att falla in i missbruk. Därför måste rejäla satsningar ske på vård och behandling.

- Jag vill se ett nationellt vårdprogram för missbruk. Staten måst ta ansvaret annars blir bostadsorten det som avgör vilken vård och behandling man får. Något som inte är acceptabelt.

- En del i vårdprogrammet ska vara sprutbyten som framför allt minskar risken för spridningen av HIV, Hepatit B och C.

Ismail Kamil, riksdagskandidat (FP), vill se att Sveriges riksdag kan anta ett nationellt missbruksprogram redan under nästa år.

-------------------

1 kommentar:

GunnarHHansson sa...

Regeringens utredare visar på alkoholistens förnekelse av sitt sjukdomstillstånd. Fokus är på vård och behandling av sjuka, inte mig som en förljugen kålsupare. Utredaren förnekar PROBLEMET, att folk dricker allt mer för att lindra sin tilltagande vardagsångest. Det kan nu inte regeringens utredare göra något åt. För denne stödjer i tysthet det omänskliga samhälle som skapar alkoholister.