onsdag 31 mars 2010

Äntligen dubbla spår genom Uppsala

I dag har regeringen presenterat den nationella planen för satsningen kring infrastrukturen för perioden 2010-2021. Satsningen uppgår till sammanlagt 482 miljarder kronor och innebär en rad strategiska satsningar för Uppsala län.

Jag tycker det är utmärkt att regeringens satsar på dubbla järnvägsspår genom Uppsala. Med fler spår löser vi dagens enorma problem med spårbrist och väntande tåg. Inte minst efter denna vinter med alla förseningar. Vem har inte suttit på ett tåg som varit i tid från Stockholm men 500 meter innan perrongen så tar det tvärstopp. Spårbrist! Eller blivit sittande på Upptåget strax norr om Uppsala väntande på ett ledigt spår.

Det får inte vara krångligt att pendla. Med dubbla spår förväntar jag mig att Upptåget kommer rulla lättare både norrut och söderut.

Med denna satsning på dubbla spår ökar vi möjligheten för människor att röra sig friare och enklare inom länet och över länsgränsen. Tack regeringen för att ni nu tryggar Uppsala läns plats i den starkt växande arbetsmarknadsregionen kring huvudstaden.


Läs mer på http://www.regeringen.se/sb/d/12845/a/143091
--------------------------------------------

Inga kommentarer: