tisdag 17 november 2009

Landstinget kommer att förlänga avtalet med NÄRAKUTEN

I dag diskuterade vi NÄRAKUTEN på hälso och sjukvårdsstyrelsens arbetsutskott. Förslaget till hälso- och sjulvårdsstyrelsen är att förlänga avtalet för närakuten med ytterligare 24 månader under nästa år- Avtalet förlängs till den 31 december 2012.

Samarbetet med Närakuten har fungerat mycket bra, patienterna är nöjda och avtalet följs upp mycket noga från landstingets sida.

Närakuten med sin verksamhet spelar idag en mycket viktig roll och erbjuder uppsalabor en lätt och tillgänglig vård. Därför kommer landstinget att förlänga avtalet.

1 kommentar:

Ismail Kamil sa...

Hej!

Du blandar ihop korten ordentligt.

Alliansen har en trygg majoritet i landstinget i Uppsala län. Om privatiseringen, som du påstår, var självändamål för alliansen, så skulle vi privatisera alla vårdcentraler och inte bara 3 av totalt 29. Till och med i de röda landsting (där S och V styr) har man haft flera privata vårdcentraler jämfört med noll vårdcentral i Uppsala-

Självklart gör landstinget alltid en ekonomisk uppföljning. Du borde inte bli förvånad över att entreprenaden idag kostar skattebetalarna mycket mindre jämfört med tidigare när verksamheten legat i landstingets regi- Jag kan också glädja dig med att patienterna är mycket nöjdare nu jämfört med tidigare. Du tycks däremot tycka att egen regi ska vara till varje pris, men kanske glömmer att det är skattepengar som pumpas in när det blir underskott i verksamheter som drivs i egen regi.

Det har varit mitt uppdrag under mandatperioden att se till att trygga så mycket som möjligt av den kvalitativa vården så kostnadseffektivt som möjligt.

Vad gäller Avsina AB, så tar man idag emot 10 000 fler kvinnor i länet jämfört med tidigare. Kritik mot Avesina i Stockholm gällde inte kvinnohälsovård utan flyktingvård. Du tycks även här sitta på fel information. Både jag och Du borde vara glada för kvinnornas skull. Tidigare kallades 30 000 av de 40 000 kvinnor i länet till mammografin. Nu ska samtliga 40 000 kallas samt även de som tidigare inte kallats i tid. Istället för en läkare har man idag tillgång till två röntgenläkare. Jag tar gärna emot saklig kritik, men kritik baserad på felaktig information gör att man inte blir trovärdig.