Jag kommer att företräda Landstinget i Uppsala län vid ett seminarium om patientsäkerhet som arrangeras av Socialstyrelsen.
Tisdag den 6 juli, kl. 09.00 - 10.30
Almedalens Hotell, Strandvägen 8.
Är du i närheten, hoppas jag att vi ses!
fredag 2 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Varför ett kemiskt Gulag i Sverige?
Friska människor lider idag av läkemedelsberoende och biverkningar som gör livet till tortyr. Varför strypa en fungerande verksamhet till förmån för en upphandling som ingen vill vara med om? Är detta ett liberalt handlingssätt? På vilket sätt då i så fall?
Biverkningar av vanliga nervmediciner kan göra livet outhärdligt.
Mediciner kan skapa beroende med svår abstinens för den som försöker sluta.
Människor möter hot och repressalier från vårdapparaten när de vill sluta med medicinen på grund av biverkningar och beroendeproblem.
Många människor som har slutat med medicinering har levt hela sina liv friska och oberoende efter en tid av abstinens och social stigmatisering.
Patientorganisationer som RFHL och RSMH förvaltar dessa erfarenheter.
Politiker försöker idag strypa RFHLs läkemedelsverksamhet i Uppsala.
Ett liv med beroende av en medicin som gör livet outhärdligt är ett liv i tortyr.
När detta inte erkänns av omgivningen blir social isolering en ytterligare bestraffning.
Detta kallar jag för ett kemiskt Gulag.
Hej!
Politiker vill inte alls strypa RFHLs verksamhet i Uppsala. Tvärtom. Landstinget i Uppsala län satsar fem gånger så mycket pengar under 2010 på verksamhet som ska minska läkemedelsberoende.
Förutom RFHL så behöver landstinget komma igång med sitt eget åtgärdsprogram för att minska läkemedelsberoendet och för att hitta bra behandling/terapeutisk modell.
Jag håller fullständigt med dig vad gäller biverkningar av vanliga nervmediciner som kan verkligen göra livet outhärdligt,
Vi är också medvetna, precis som du, att de som har slutat med medicineringen har levt hela sina liv friska och oberoende. Vi vet också att patientföreningar som RFHL och RSMH förvaltar dessa erfarenheter.
Ja, Ett liv med beroende av medicin är ett liv i tortyr. Därför satsar landstinget mycket mer resurser för att komma åt problemet. Det stämmer inte alls att vi vill strypa verksamhet till förmån för en upphandling, Vi har till och med avbruttit denna upphandling till förmån för egen regi
För övrigt instämmer jag helt i ditt resonemang och analys
Skicka en kommentar