måndag 5 juli 2010

Folkpartiet svarar om skolan

Följande svar togs upp av UNT-insändarsidan 4/8 2010

Svar på Patrik Rydells insändare 30/6

Patrik Rydell har rätt på nästan alla punkter när han beskriver Folkpartiets skolpolitik. Ja – vi vill se fler lektorer, ja – vi är för en kunskapsskola där kraven är högre och ja – vi tror att positiva förväntningar hjälper de barn som saknar sådana hemifrån allra mest. Men har han fel i att vi skulle prioritera bort förskolan, grundskolan och yrkesprogrammen till förmån för gymnasiet studieförberedande dito.

Förskolan: Vi genomför just nu förskolelyftet för personalen för högre kompetens, gör förskolan till en egen skolform och inför barnomsorgspeng för att öka föräldrarnas valfrihet.

Grundskolan: Vi inför tidigare betyg, skriftliga omdömen och ökar resurserna till stödundervisning. Vi återinför speciallärarna, satsar på en riktig lärarlegitimation och genomför den största fortbildningssatsningen för lärare sedan skolan kommunaliserades.

Yrkesprogrammen: Vi inför lärlingsutbildning, garanterar att varje elev får en praktikplats och höjer kraven i yrkesämnena. Dessutom satsar vi på yrkesutbildningen efter gymnasiet.

På valdagen får väljarna ta ställning till vilken skolpolitik man tycker bäst om: Vår och alliansens tydliga kunskapsskola ställs mot de rödgrönas otydliga flumskola.

Ismail Kamil
Förstanamn på Folkpartiets riksdagslista Uppsala län
Mohamad Hassan
Förstanamn på Folkpartiets kommunlista, Uppsala

fredag 2 juli 2010

Almedalen nästa vecka

Jag kommer att företräda Landstinget i Uppsala län vid ett seminarium om patientsäkerhet som arrangeras av Socialstyrelsen.

Tisdag den 6 juli, kl. 09.00 - 10.30
Almedalens Hotell, Strandvägen 8.

Är du i närheten, hoppas jag att vi ses!