torsdag 17 juni 2010

Pressmeddelande: Äventyra inte jobben, Östros!

Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i Uppsala län
2010-06-17

Ismail Kamil
Riksdagskandidat (FP)
Uppsala län
070 – 520 60 28
ismail.kamil@liberal.se

 
Ismail Kamil (FP) inför dagens kärnkraftsomröstning:

Äventyra inte jobben, Östros!

I dag röstar riksdagen om att häva nybyggnadsförbudet för kärnkraftsreaktorer. Förslaget innebär att dagens kärnkraftsreaktorer, när de pensioneras, får ersättas med nya moderna reaktorer.

- Beslutet i riksdagen i dag är en ödesfråga för jobben i Uppsala län. Regeringens politik banar vägen för att Sverige ska kunna ha en stabil och klimatvänlig energiförsörjning även i framtiden. Det säger riksdagskandidaten Ismail Kamil (FP).

- Socialdemokraterna tänker rösta emot förslaget och vill att det ska vara förbjudet att ersätta gamla reaktorer med nya. Det riskerar att få mycket allvarliga följder för svensk industri. Mina frågor till Tomas Östros är följande: Hur kan du garantera en stabil energiförsörjning till Uppsala läns energiintensiva industri i framtiden, när kärnkraften och därmed nära halva den svenska elproduktionen försvinner? Vad har du att säga till den svenska basindustrin som kan tvingas lägga ned? Vad är ditt budskap till alla i vårt län som riskerar att förlora jobbet?

Ismail Kamil står överst på Folkpartiet Liberalernas riksdagslista i Uppsala län.

Ismail Kamils hemsida finns här:
www.folkpartiet.se/ismail

Ett historiskt beslut om kärnkraften

I eftermiddag ska Sveriges riksdag rösta om en ny kärnkraftspolitik. I huvudsak handlar det om att göra det lagligt att ersätta gamla slitna reaktorer med nya.

Jag är mycket glad över förslaget. Det innebär att vi tryggar svensk elförsörjning vilket bland annat kan leda till rimliga elpriser för såväl villaägare som vår basindustri. Vem minns inte vinterns höga elpriser?

Då nära hälften av all elproduktion bygger på kärnkraft så är varken sol, vind eller vatten något trovärdigt huvudalternativ. Den enda utvägen för att säkerställa rimliga elpriser och behålla vår basindustri i landet är att "renovera" kärnkraftverken. Jag vill inte att Sverige ska tvingas importera rysk gas.

Dagens kärnkraftsbeslut är inte bara historiskt – det är ett beslut för jobb, välstånd, miljö och ekonomisk utveckling.

Läs mer om mina argument på UNT´s debattsida.

måndag 14 juni 2010

Greenpeace har fel - ni ska rösta Ja på torsdag!

Läser i på UNT.se att Greenpeace har brutit sig in på Forsmark och kräver att Sveriges riksdag ska rösta nej till den nya kärnkraftspolitiken på torsdag.

Jag tycker de har fel. Är man för miljön och vill ha svensk basindustri kvar i landet - då ska man rösta ja på torsdag.

Sedan tycker jag det är anmärkningsvärt att aktivister kan komma in på kärnkraftsområdet hur som helst.

Jag håller med min partikollega Carl B Hamilton om att säkerheten måste stärkas.

fredag 11 juni 2010

Varför privatiserades mammografin i Uppsala?

Oppositionen påstår nu att privatiseringen av mammografin var ett misslyckande.
Det är helt fel. Här är det några fakta som underlag:


Totalt i länet ska 40500 kvinnor kallas årligen till mammografiscreeningen.
Fram till 2009 kallades enbart 25 000-26 000 årligen till undersökningen (egenregi) och det fanns bara en röntgenläkare.

2008 kallades inte fler än 24 500. Hela 16 000 kvinnor kallades inte till undersökningen. Tiden fram till då Avesina tog över 1/4 2009 kunde landstinget inte kalla en enda kvinna till undersökningen (december 2008 - april 2009) och verksamheten drevs fortfarande i egenregi.

Landstingets avtal med Avesina reglerar framförallt två områden:
1- Det ska finnas två röntgenläkare för granskning av bilderna istället för tidigare en röntgenläkare.
2- Samtliga 40 500 kvinnorna i länet måste kallas till undersökningen.

Det är ingen tvekan om att den externa vårdgivaren fick en dålig start. Det var inte bara problem med bildhanteringssystemet som de tog över utan också tusentals kvinnor som stod i kön sedan tidigare år.

Under 2010 (januari - maj) har 15 900 kvinnor blivit undersökta och nu har landstinget träffat en överenskommelse med Avesina att kapa av hela kön till december 2010. Detta är möjligt tack vare en utveckling av landstingets tidigare system i kombination med att Avesina ska bemanna med fler personal och inte semesterstänga. Planerna är nu att mammografin ska klara av 36 000 undersökningar fram till jul. Från landstingets sida kommer det hela att följas upp mycket noga

torsdag 10 juni 2010

Uppsalaväljarna tycker om Folkpartiet

I dag kom den stora SCB-mätningen som görs två gånger per år.

Som folkpartist och kandidat till riksdagen är det mycket glädjande att se de lokala siffrorna. Folkpartiet har nästan fördubblat väljarstödet på ett år och landar på 11,8 procent. Tillsammans får alliansen egen majoritet i länet.

Dagens opinionsundersökning är ett bevis på att medborgarna i Uppsala län gillar FP-politiken och alliansen. Man vill ha kvar RUT och ROT, man gillar den svenska skola som Jan Björklund håller på att bygga upp, man vill ha kvar kärnkraften, man vill inte ha tillbaka fastighetsskatten och man är framför allt nöjd med alliansens jobblinje.

För mer kunskap och fler jobb - rösta på Folkpartiet den 19 september!

onsdag 9 juni 2010

Språk och jobb är nyckeln till en lyckad integration!

Jag har upplevt vikten av att kunna språket som tillsammans med mitt arbete
har varit framgångsfaktorer för en lyckad integration. De är viktiga faktorer
för delaktighet och för att utveckla det samhälle man lever i.

En snabb etablering i samhälls- och arbetslivet för nyanlända är centralt
för en lyckad integration. Det ställer höga krav på individuellt utformade språkundervisning tillsammans med individens eget ansvar.

En integrationspolitik som ställer medborgaren i centrum – inte i utanförskap. Folkpartiet ställer därför krav på både myndigheter och nyanlända.